Egy kiskukta feljegyzései
- avagy hogyan vészeljük át anyu főztje nélkül
MENÜ

„Béb kedvence”

1 kenőmájas, 1 kis kanál teavaj, erőspista, só, bors, egy kis fej lila hagyma vagy vörös hagyma, 1 teáskanál ketchup, oliva bogyó/snidling/lila hagyma, trapista sajt, csípős pirosarany.

 

  1. A kenőmájasból kinyomunk egy kis tálkába. (Kb. annyit, amennyit szeretnénk felhasználni)
  2. Bele teszek 1 kis kanál lágy teavajat. (Ki lehet hagyni)
  3. Beleteszek az erőspistából kb. 2-3 teáskanálnyit.
  4. Hozzáteszem a sót, borsot.
  5. Megpucolom és kis kockákra felszelem a lila hagymát/vörös hagymát. Hozzá keverem a krémhez.
  6. Beleteszem az 1 teáskanál ketchupot.
  7. Jól összekeverem a krémet.
  8. Megkenem a kenyereket.
  9. Reszelek rá sajtot.
  10. Beteszem sülni a sütőbe.
  11. Amíg sül a meleg szendvics addig egy szem paradicsomot megmosok és szép vékonyra felkarikázom.
  12. Sütés után ráteszem a tetejére a karikázott paradicsomokat, a félbe vágott oliva bogyókat/snidlinget/lila hagymát és csípős pirosarany pöttyöket nyomok a szendvicsekre körbe.

Betyár szendvics

kenyér, 25 dkg füstölt kolbász, 2 db tojás, 1 db lila hagyma, 4 szelet lapka sajt, magyaros „Party” vajkrém, gulyáskrém, csípős zöld paprika, paradicsom, kis majoranna.

 

  1. A kenyereket megpirítjuk kicsit.
  2. A magyaros vajkrémbe bele keverek kis gulyás krémet, majd félre teszem. = Betyár krém.
  3. Felvágom vékony karikákra a kolbászt.
  4. Felvágom vékony karikára a lila hagymát, a paprikát, paradicsomot, majd félre teszem őket.
  5. A tojást keményre főzöm, megpucolom és karikákra szeletelem.
  6. A kenyérre rákenem a betyár krémet, ráteszem az erős paprika karikákat, a felkarikázott kolbit, a felkarikázott tojást, a lila hagymát, és a tetejére a lapka sajtot.
  7. A sajt tetejét kis majorannával megszórom. (Éppen, hogy kicsivel, mert nagyon erős íze van)
  8. Beteszem a sütőbe sülni.
  9. Tálalás elött a paradicsom karikákat ráteszem a meleg szendvicsre.

 

Hírek

  • Hasznos
    2012-06-20 20:49:42

    A családomban rengetegen vagyunk ételallergiások. Ki lisztérzékeny, ki fűszerérzékeny, ki tejfehérje vagy laktózérzékeny így egyre nehezebbé válik a főzés pláne egy egy családi összeröffenés alkalmával. Amikor először szembesültünk a lisztérzékenységgel nagyon nehéz volt megtanulni miben van, miben nincs glutén. Édesanyámtól eltanulva bejelöltem a glutént nem tartalmazó ételek receptjét. Remélem hasznát tudjátok venni.

    Kiskukta

  • Belecsaptam a lecsóba
    2012-06-13 21:39:34

    2012.06.13-a van és úgy döntöttem, hogy azzal töltöm el időm egy részét, hogy az összegyűjtött receptjeimet közszemlére teszem. Egyenlőre még sok minden "fejlesztés alatt" van, úgyhogy türelmet és megértést kérek minden kedves érdeklődőtől.

    Kiskukta

Asztali nézet