Jó tudni, hogy :
- vannak hentesek, ahol SZÉP kártyával is lehet fizetni! Pl. Nyugatinál az egyik kiváló husimester.
- a nehéz húsokhoz (marha) chili-t kell tenni, hogy könyebben emészthető legyen.
- a kukorica, paradicsom nehezen emészthető, vacsorára nem ajánlom, mert bérletet nyújt a rossz alváshoz
- a gyulai kolbiban nincs glutén
- még a párizsiban is van glutén!
- kukorica lisztet érdemes használni az olajban sült dolgoknál, mert kevésbbé szívja meg magát (pl. tócsni)
- a kígyóubi héjját ajánlatos lehámozni, mert epebántalmat okozhat
- kefírből lehet a legfinibb saliönteteket csinálni (erre majd még visszatérek)
- a LINCO margarin (ami jobb is mint Ráma) laktózmentes és tejmentes
- A gesztenyemassza igazából nem is gesztenyéből hanem babból készül.
- Ha kemény habot akarunk verni mindig kell bele kicsi sót tenni a tojásfehérjébe.
Hírek
A családomban rengetegen vagyunk ételallergiások. Ki lisztérzékeny, ki fűszerérzékeny, ki tejfehérje vagy laktózérzékeny így egyre nehezebbé válik a főzés pláne egy egy családi összeröffenés alkalmával. Amikor először szembesültünk a lisztérzékenységgel nagyon nehéz volt megtanulni miben van, miben nincs glutén. Édesanyámtól eltanulva bejelöltem a glutént nem tartalmazó ételek receptjét. Remélem hasznát tudjátok venni.
Kiskukta
2012.06.13-a van és úgy döntöttem, hogy azzal töltöm el időm egy részét, hogy az összegyűjtött receptjeimet közszemlére teszem. Egyenlőre még sok minden "fejlesztés alatt" van, úgyhogy türelmet és megértést kérek minden kedves érdeklődőtől.
Kiskukta